OAMKB biedt hulp bij crowdfunding

Wij hebben positieve ervaringen opgedaan met crowdfunding en zijn daar nu helemaal weg van. Ondertussen is onze kennis van crowdfunding enorm gegroeid en weten we hoe we een dergelijke fundraiser succesvol kunnen laten verlopen. Deze informatie delen we graag met jou. Ben je al klant en wil je graag een financieringsaanvraag laten realiseren met behulp van crowdfunding? Dan begeleiden we jouw project maar al te graag! We zullen ons netwerk met jouw onderneming delen zodat jouw aanvraag sneller wordt voldaan.

Crowdfunding: de voordelen

Binnen 3 weken resultaat

Voor een MKB wordt het alsmaar moeilijker om een financiering te regelen via de bank. Het proces duurt ontzettend lang en soms zelfs zonder resultaat. Crowdfunding is een manier om snel te investeren. Wanneer je het goed aanpakt hoeft het niet langer dan drie weken te duren voordat de investering binnen is.

Hoe werkt crowdfunding?

Met een crowdfundingproject bied je andere mensen de gelegenheid om in jouw onderneming te investeren. Het principe is gebaseerd op de vraag en aanbod van geld. In samenwerking met geldvoorelkaar.nl kan OAMKB jouw aanvraag op hun website aanbieden. De bezoekers van deze website, oftewel de 'crowd', bekijkt de beschikbare projecten en investeren in hetgeen dat hen aanspreekt. Op deze manier trek je onbekende investeerders aan die het voor jou mogelijk maken om jouw project werkelijkheid te laten worden.

Crowdfunding voor marktonderzoek

Een interessante manier om van crowdfunding te profiteren is door het in te zetten als marktonderzoek. Het is ten slotte zo dat men alleen investeert in projecten waarvan zij ook daadwerkelijk geloven dat deze in de toekomst groot kunnen worden. Op deze manier kom je erachter hoe jouw onderneming wordt gewaardeerd. Aantrekkelijk voordeel: het kost niets om jouw aanvraag online te zetten om te kijken hoeveel mensen erin geïnteresseerd zijn.

Crowdfunding als marketingtool

Crowdfunding moet je slim aanpakken. Daarom worden en vaak incentives geboden, welke fungeren als bedankje voor de steun (investering). Denk bijvoorbeeld aan een muismat met de naam van de investeerder erop. Dit stelt je in staat om een eigen netwerk van fans te creëren.

Hoe pak je dit het beste aan?

Vertel je idee eerst eens aan je familie en beste vrienden. Kijk hoe zij hierop reageren en vraag of ze zouden investeren in jouw project. Dit is een goede manier om te pijlen of anderen ook zouden investeren of wellicht moet jouw project nog verder worden uitgewerkt. Als jouw idee succesvol wordt overgebracht, kun je je verhaal vertellen aan mensen die wat verder van je afstaan. Deze zullen mogelijk het verhaal verder verspreiden.

Daarnaast kun je zelf social media en e-mail inzetten om je ideeën aan een nog breder publiek te verkondigen. Op deze manier krijg je steeds meer naamsbekendheid en zullen steeds meer mensen jouw project steunen.

Natuurlijk verspreidt ook OAMKB jouw aanvraag via ons ruime netwerk.

Door OAMKB geregeld

Het administratiekantoor van OAMKB in Groesbeek zal alles voor je regelen. Wij verzamelen en controleren alle gegevens, schrijven de pitch en dienen de aanvraag in. Vervolgens houden wij de voortgang bij.

De voorwaarden

Het is aan jou om het percentage voor de rente te kiezen en de looptijd. 7 jaar is het maximum. Gemiddeld is de opbrengst voor investeerders 6-10%, wat vrij hoog is. Dit levert bijvoorbeeld meer op dan een spaarrente.
Een financier is zijn geld kwijt op het moment dat de geldvrager failliet gaat. Om deze reden worden investeringen doorgaans over meerdere project verspreid.

Welk soort project of onderneming is het meest geschikt?

Onafhankelijk van het soort onderneming kun je een aanvraag indienen. Tot noch toe was de hoogste aanvraag €1.000.000. Voor jou als ondernemer is het van belang om te kunnen zien waar jouw kansen liggen en of het bedrag binnen de vastgestelde looptijd kan worden afgelost. OAMKB zal je hierin bijstaan om ervoor te zorgen dat ook jouw project succesvol verloopt.

Stapelfinanciering

Door verschillende manieren van financiering te combineren doe je aan stapelfinanciering. Dit houdt in dan een gedeelte van de financiering zelf wordt aangeleverd, een ander deel wordt via de bank verkregen en een derde deel wordt behaald met crowdfunding. Natuurlijk ben je hier wel meer tijd aan kwijt dan wanneer je alleen gebruik zou maken van crowdfunding.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden om een succes te maken van crowdfunding? Contacteer ons vrijblijvend om de mogelijkheden te bespreken voor jouw onderneming. Wij beantwoorden graag al jouw vragen.

Hoe werkt crowdfunding bij OAMKB?